Μπορεί στην καθημερινότητα να υστερεί, αλλά στην αλληλεγγύη η Αυτοδιοίκηση παίρνει βραβείο…
Ενυπόγραφα

Μπορεί στην καθημερινότητα να υστερεί, αλλά στην αλληλεγγύη η Αυτοδιοίκηση παίρνει βραβείο…

Σε… εμπόλεμη κατάσταση παραμένει η υπηρεσία καθαριότητας στην Αγία Παρασκευή, με τους εργαζόμενους να διεκδικούν σειρά αιτημάτων (μεταξύ των οποίων να πληρώνονται εγκαίρως για τις υπερωρίες που κάνουν) και τη διοίκηση του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά να εξακολουθεί να τους κρατά στον πάγο. Μάλιστα, οι πρώτοι ζητούν πλέον έγγραφες διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση του Δήμου, προκειμένου να επιστρέψουν στην υπερωριακή απασχόληση, η αποχή από την οποία ήδη δημιουργεί προβλήματα στην πόλη, όπως καταγγέλλει και ο τοπικός εμπορικός σύλλογος.

***

Σχετικό με την καθαριότητα είναι και το θέμα της πρόσφατης απευθείας ανάθεσης σε εργολάβο της αποκομιδής των κλαδιών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Ελπίς». Η σχετική σύμβαση, ύψους 620.000 ευρώ, χαρακτηρίζεται ως «σκάνδαλο» από αρκετές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες -όπως πληροφορούμαστε- μαζεύουν στοιχεία για να… στριμώξουν τον δήμαρχο. Και όπως λένε το πρόβλημα δεν έγκειται μόνο στο ύψος του ποσού της ανάθεσης, αλλά και στο ποιος και με ποιον τρόπο έλεγξε την ορθή εκτέλεση της εργολαβίας…

***

Πραγματοποιήθηκαν και φέτος τα Best City Awards όπου αναδεικνύονται και βραβεύονται οι κορυφαίες πρακτικές των Δήμων και Περιφερειών για τη χρονιά που πέρασε. Ανάμεσα στους βραβευθέντες και αρκετοί Δήμοι του Βόρειου Τομέα Αθηνών, οι οποίοι έσπευσαν -μέσω σχετικών δελτίων Τύπου- να προβάλλουν τις διακρίσεις τους.

Δεν λέμε, μια χαρά είναι ο θεσμός και καλώς να προβάλλονται οι θετικές πλευρές της Αυτοδιοίκησης. Από την άλλη, βέβαια, υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι -με σαφώς σκωπτική διάθεση- προτείνουν να θεσπιστούν και αντίστοιχα βραβεία για την αποτελεσματικότητα των Δήμων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών. Κάτι μας λέει ότι σε μια τέτοια περίπτωση τα δελτία Τύπου από πλευράς των βραβευθέντων θα ήταν πολύ λιγότερα…

***

Πάντως, για να μην είμαστε… γκρινιάρηδες, υπάρχουν και τομείς όπου οι Δήμοι όντως αποδεικνύουν άμεσα αντανακλαστικά. Ένας από αυτούς είναι και η αλληλεγγύη. Με το που άρχισαν να εκδηλώνονται οι πρώτες δραματικές συνέπειες από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία η Αυτοδιοίκηση μπήκε στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για τη συγκέντρωση ειδών για τους πληγέντες, αλλά και για τη φιλοξενία προσφύγων.

Οι Δήμοι του Βόρειου Τομέα δίνουν το δικό τους… ηχηρό «παρών», με τον Δήμο Βριλησσίων να πρωτοστατεί, καθώς πολίτες του σπεύδουν να διαθέσουν σπίτια μένουν κλειστά για τη στέγαση ουκρανικών οικογενειών, ενώ σε σχολεία της περιοχής αρχίζουν ήδη να φοιτούν μικροί μαθητές από τη δοκιμαζόμενη χώρα.

Αν μη τι άλλο, εδώ η Αυτοδιοίκηση θα τους δώσει τα καλύτερα μαθήματα…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet