«Παρθένες», «αδελφάκια», «μετεξεταστέοι» και «λυπητερές»
Ενυπόγραφα

«Παρθένες», «αδελφάκια», «μετεξεταστέοι» και «λυπητερές»

Οι δικαστικές αποφάσεις επί των ενστάσεων για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στους Δήμους Πεντέλης και Παπάγου – Χολαργού σκόρπισαν θλίψη σε όσους ανέμεναν να στηθούν εκ νέου κάλπες.  Εν τω μεταξύ τα προβλήματα για παλιούς και νέους δημάρχους είναι αρκετά τη νέα δημοτική περίοδο, αφήνοντας κάποιους «μετεξεταστέους» και οδηγώντας κάποιους άλλους να διασταυρώνουν ξίφη για παλιές ιστορίες…  

Σέντρα έδειξαν τα δικαστήρια σε Πεντέλη και Παπάγο – Χολαργό

Εκλογικές εκκρεμότητες τέλος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, αφού οι ενστάσεις που υπέβαλαν στον μεν Δήμο Πεντέλης ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου (Δημοκρατική Συνεργασία) στο δε Δήμο Παπάγου – Χολαργού η Μαρία Σιώτου (8 Προτάσεις) για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου 2023 δεν τελεσφόρησαν. Έτσι, Νατάσσα Κοσμοπούλου (δήμαρχος Πεντέλης) και Ηλίας Αποστολόπουλος (δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού) μπορούν να αφοσιωθούν απερίσπαστοι στο έργο τους για την παρούσα δημοτική πενταετία, που θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2028.

Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερα στον Δήμο Πεντέλης περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε πώς θα διαμορφωθεί το αντιπολιτευτικό μέτωπο, τώρα που πλέον εκλείπουν οι λόγοι ισορροπιών και χαμηλών τόνων. Θα συνεχίσει η τέως δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά να μην απαντά στις αιχμές της κ. Κοσμοπούλου για την κατάσταση που παρέλαβε στον Δήμο ή θα περάσει στην αντεπίθεση, υπερασπιζόμενη το έργο που συντελέστηκε στη δική της θητεία; Κι επίσης πώς θα λειτουργήσει ο συνδυασμός Πεντέλη Πόλη Πρότυπο, που απέκτησε -κι αυτός διά της δικαστικής οδού- εκπροσώπηση στο Δημοτικό Συμβούλιο; 

«Με το μαχαίρι στον λαιμό» ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Η φράση του τίτλου ανήκει στον ίδιο τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη, την οποία και επανέλαβε αρκετές φορές στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024, για να περιγράψει τα όσα κληρονόμησε από την τέως δημοτική αρχή του Βασίλη Ζορμπά. Και η αλήθεια είναι ότι δύο απειλές εξώσεων, μία για το υφιστάμενο κτήριο του δημαρχείου της πόλης και μία για το αμαξοστάσιο, απαιτούσαν από τη νέα διοίκηση γρήγορες αποφάσεις, τις οποίες και κατάφερε τελικώς να πάρει, με την ομόφωνη στήριξη και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ωστόσο, οι «καυτές πατάτες» δεν τελειώνουν για τον Γ. Μυλωνάκη. Η έξοδος του εργολάβου από το έργο ανέγερσης του νέου δημαρχείου στις 21 Απριλίου, η υπόθεση του Γιαβάσειου και μία σειρά άλλες εκκρεμότητες που του κληροδότησε η απελθούσα διοίκηση είναι σίγουρο ότι θα καταστήσουν μαρτυρικούς τους πρώτους μήνες του νέου δημάρχου της πόλης.    

Οι «παρθένες» και τα «αδελφάκια»

Στην ίδια συνεδρίαση πάντως δεν έλειψαν και οι… φιλοφρονήσεις μεταξύ του νυν, του τέως και του πρώην δημάρχου της πόλης, που συνυπάρχουν πολιτικά στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο. Έτσι, με αφορμή την αναφορά του Γ. Μυλωνάκη στα πεπραγμένα των προηγούμενων διοικήσεων, ο τέως δήμαρχος Β. Ζορμπάς του είπε να μην κάνει «την οσία παρθένα στον Δήμο», καθώς έχει κι αυτός διοικήσει, υπονοώντας τη συμμετοχή του Γ. Μυλωνάκη στη διοίκηση του πρώην δημάρχου Βασίλη Γιαννακόπουλου. Από κοντά και ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, ενθυμούμενος την προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση σχετικά με την υπόθεση της απόκτησης της βίλας Ιόλα από την τότε αντιπολίτευση, πέταξε το «καρφί» στον Γιάννη Μυλωνάκη ότι εκείνη την περίοδο «ήταν αδελφάκια» με τον Β. Ζορμπά.

Τι απάντησε ο δήμαρχος; Και στις δύο περιπτώσεις είπε στους πολιτικούς του αντιπάλους ότι η προεκλογική περίοδος έχει περάσει και δεν υπάρχει νόημα να επαναλαμβάνουν πράγματα που έλεγαν και τότε, χωρίς να πείσουν κανέναν.

 «Μετεξεταστέος» ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού στο μάθημα της σχολικής στέγης;

Μετά την πολύωρη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου – Χολαργού και η συζήτηση που διοργάνωσαν οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ περιοχής ανέδειξαν τα σημαντικά προβλήματα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Και μόνο το γεγονός ότι υπάρχει δημοτικό σχολείο στον Παπάγο όπου τα παιδιά κάνουν μαθήματα σε «προκάτ» αίθουσες (οι οποίες τοποθετήθηκαν προσωρινά!) εδώ και πάνω από 30 χρόνια τα λέει όλα.

Ο δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος δέχεται έντονη κριτική τόσο από τους γονείς, όσο και από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, για αδυναμία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της έλλειψης επαρκών σχολικών χώρων στην πόλη. Ένα κομμάτι της κριτικής σίγουρα τον αφορά, αφού διανύει την τρίτη θητεία του στη θέση του δημάρχου. Ωστόσο, είναι δύσκολο να… ανακαλύψει ελεύθερους χώρους, σε έναν Δήμο που δεν του περισσεύουν, ούτε να υπερβεί τα εμπόδια που θέτουν ορισμένοι πολίτες στην ανέγερση σχολείων στη γειτονιά τους.

Και το πρόβλημα θα χειροτερεύσει κι άλλο στο άμεσο μέλλον, σε μια περιοχή που εμφανίζει έντονη οικιστική ανάπτυξη, τέτοια που μάλλον δεν την αντέχει…

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet