Πρασινίζουν τα σχολεία στα Βριλήσσια
Κοινωνία

Πρασινίζουν τα σχολεία στα Βριλήσσια

Πρόγραμμα περιβαλλοντικών εκπαιδεύσεων στις σχολικές μονάδες των Βριλησσίων ξεκίνησε ο Δήμος Βριλησσίων σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Οργανισμό We4All. Η αρχή έγινε από το 1ο Γενικό Λύκειο Βριλησσίων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι μαθητές του σχολείου, που συμμετέχουν παράλληλα και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών «Φυσικό Περιβάλλον – Διατηρώ και αλλάζω», ενημερώθηκαν από το εξειδικευμένο προσωπικό της We4all για τα οφέλη της φύτευσης, με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας για την αξία των δέντρων, ιδιαίτερα μέσα στις πόλεις.

Ακολούθησαν συνολικά 162 φυτεύσεις σε παρτέρια στην είσοδο του σχολείου επί της οδού Μακεδονίας. Η We4all παραχώρησε δωρεάν 2 κυπαρίσσια, 60 τεμάχια λεβάντας, 60 τεμάχια δενδρολίβανο και 40 τεμάχια θυμάρι. Η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βριλησσίων καθάρισε τα παρτέρια, άνοιξε τους λάκκους φύτευσης και τοποθέτησε αυτόματο πότισμα. Η φύτευση έγινε από τους μαθητές του σχολείου με την καθοδήγηση γεωπόνου της We4All, αλλά και του εξειδικευμένου προσωπικού της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Bριλησσίων.

Στην δράση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης, ο ιδρυτής της We4All Γιάννης Ηλιόπουλος, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Γιώργος Μαρίνης, o δημοτικός σύμβουλος Νικήτας Σταματελόπουλος, η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Βριλησσίων Μελπομένη Κυζερίδη, η υποδιευθύντρια Γιώτα Ντούμα και η εκπαιδευτικός Άννα Καπελέρη.

Το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσουν περιβαλλοντικές εκπαιδεύσεις και δενδροφυτεύσεις σε όλα τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βριλησσίων. Το είδος και ο αριθμός των φυτών που τοποθετούνται στους διαθέσιμους χώρους των σχολείων επιλέγονται με βάση τις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις των σχολικών αύλειων χώρων σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βριλησσίων, η οποία και ενημερώνει την We4All για τις ανάγκες που υπάρχουν.

«Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά για το πράσινο και την ανάγκη της ενίσχυσής του από το να φοιτούν σε ένα πράσινο σχολείο. Διαδίδουμε στη νέα γενιά το μήνυμα της αγάπης στο περιβάλλον και τη φύση, ενώ τα δέντρα που φυτεύονται «υιοθετούνται» από τους μαθητές και με τον τρόπο αυτόν η περιβαλλοντική εκπαίδευση γίνεται βιωματική», σχολίασε ο δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet