Νεκρός ο κτηνοτρόφος που αγνοούταν στα Χανιά
Κοινωνία

Νεκρός ο κτηνοτρόφος που αγνοούταν στα Χανιά

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 61χρονου κτηνοτρόφου που αγνοούταν στην Κρήτη. Το άψυχο σώμα του κτηνοτρόφου εντοπίστηκε από τα σωστικά συνεργεία στην ξηρά, μεταξύ Γεωργιούπολης και Βρυσών, πέντε χιλιόμετρα από το σημείο από το οποίο είχε χαθεί.

«Δυστυχώς, ο 61χρονος βρέθηκε από το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής νεκρός», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, αρχιπύραρχος, Νίκος Λαγουδάκης, σύμφωνα με το flashnews.gr.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του κτηνοτρόφου είχαν ξεκινήσει το πρωί της Δευτέρας όταν χάθηκαν τα ίχνη του. Ο 61χρονος επιχείρησε να διασχίσει με το αγροτικό του αυτοκίνητο χείμαρρο, μεταξύ Εμπρόσνερου και Βατουδιάρη. Λίγες ώρες αργότερα βρέθηκε το αυτοκίνητό του χωρίς όμως τον ίδιο.

Από την κακοκαιρία στην Κρήτη, γέφυρες κατέρρευσαν από τα ορμητικά νερά, δέντρα ξεριζώθηκαν από τον ισχυρό άνεμο και άνθρωποι εγκλωβίστηκαν και κινδύνεψαν να πνιγούν.

Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές

Από νωρίς το πρωί, έχει ξεκίνησε στα Χανιά η αυτοψία του κλιμακίου της κυβέρνησης στις πληγείσες περιοχές των Χανίων.

«Μετά τη χθεσινή σύσκεψη, ουπουργός προχώρησε σε έκτακτη χρηματοδότηση με 10 εκατ. ευρώ προς την Περιφέρεια Κρήτης. Συνεννοηθήκαμε με τους δημάρχους να μας στείλουν τα τεχνικά δελτία για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου Οι μελέτες οι οποίες είναι έτοιμες δημοπρατούνται από το υπουργείο Υποδομών και παράλληλα με τη συνεργασία όλων των φορέων θεωρώ ότι υπάρχει ένα θετικό αποτέλεσμα με την παρουσία του κυρίου υπουργού δόθηκαν λύσεις και με τα εξειδικευμένα στελέχη που έχουν έρθει από το Υπουργείο θα δούμε τις οριστικές λύσεις κι εδώ που βρισκόμαστε στον Αλικιανό κάνουμε έκκληση προς τον κύριο Υπουργό να γίνει μια νέα γέφυρα που θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά της ασφάλειας για τους πολίτες και αυτή να γίνει μια πεζογέφυρα ένα μνημείο», τόνισε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Στα σημεία αναφοράς της μεγάλης καταστροφής βρίσκεται ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. Μαζί του στο κυβερνητικό κλιμάκιο είναι ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, ο οποίος συνοδεύεται από τον υποστράτηγο της ΕΜΑΚ Γιάννη Πετρούτσο και εννεαμελές κλιμάκιο.

Διακοπές κυκλοφορίας και προβλήματα ηλεκτροδότησης

Λόγω των τεράστιων ποσοτήτων νερού που τρέχουν από τις πλαγιές διακόπηκε η κυκλοφορία στη σήραγγα Τοπολίων μέχρι νεωτέρας, ενώ λόγω κατολισθήσεων διακόπηκε και η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο από Σκινέ – Πρασέ – Σέμπρωνα – Αγία Ειρήνη.

Οι Αρχές καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Από τη συγκέντρωση υδάτων σε σημεία του οδικού δικτύου ακινητοποιήθηκαν πολλά οχήματα, χωρίς ωστόσο οι οδηγοί να διατρέχουν άμεσο κίνδυνο καθώς απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από τα οχήματά τους.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet