Χαμηλές θερμοκρασίες στα Βόρεια, αλλά υψηλές θερμοκρασίες στα Δ.Σ. και την κοινωνία
Ενυπόγραφα

Χαμηλές θερμοκρασίες στα Βόρεια, αλλά υψηλές θερμοκρασίες στα Δ.Σ. και την κοινωνία

Με… καταιγιστικό ρυθμό έρχονται οι ανακοινώσεις Δήμων, Περιφέρειας και άλλων φορέων που δηλώνουν σε «πλήρη ετοιμότητα» για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που αναμένεται στην Αττική. Αναμφίβολα, η ενημέρωση των πολιτών για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λάβουν, τις υπηρεσίες με τις οποίες θα μπορούν να επικοινωνούν σε περίπτωση ανάγκης, τους θερμαινόμενους χώρους, αλλά και τα σημεία από όπου θα παραλαμβάνουν αλάτι, είναι χρήσιμες. Οι δηλώσεις ετοιμότητας θα μπορούσαν να λείπουν. Όχι τίποτε άλλο, αλλά έρχονται στον νου οι δύσκολες εμπειρίες που βίωσαν αρκετοί κάτοικοι στην Αττική με τη «Μήδεια», τότε που βγάλαμε ζυγαριές για να ζυγίσουμε το βάρος του χιονιού και να εξηγήσουμε γιατί έπεφτε το ένα δένδρο μετά το άλλο, κοβόταν η παροχή ηλεκτρικού και έκλειναν οι δρόμοι…

***

Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, στην Αγία Παρασκευή έχουμε θερμότατες αντιπαραθέσεις. Μία από αυτές παρακολουθήσαμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του 2022. Και τα δύο ψηφίστηκαν με τις ψήφους της παράταξης του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, η οποία είναι μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού η αντιπολίτευση της… γύρισε επιδεικτικά την πλάτη.

Η πρόεδρος του Σώματος Έφη Καψοκεφάλου -στη δεύτερη θητεία της στη συγκεκριμένη θέση- ήρθε για ακόμη μία φορά σε δύσκολη θέση, καθώς από τη μία προσπαθούσε να διατηρήσει ένα ήρεμο κλίμα στη συνεδρίαση και από την άλλη δήλωνε άγνοια για σοβαρά θέματα, για τα οποία όφειλε να έχει ενημερωθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Λέτε γι’ αυτό να βγήκε ο δήμαρχος, με ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, και δήλωσε ότι ο ίδιος και η παράταξή του στηρίζουν την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου; Υπήρχε περίπτωση να μην τη στηρίζει;

***

Συνεχίζει ο Δήμος Χαλανδρίου να… κουνά επιδεικτικά προς την κυβέρνηση τις συμφωνίες που κλείνει με διαγνωστικά κέντρα για την πραγματοποίηση φθηνών PCR-test σε εκπαιδευτικούς, παιδιά και τους γονείς τους. Μάλιστα, έσπευσε να τον ακολουθήσει και ο Δήμος Βριλησσίων.

Είναι τυχαίο ότι μόνο οι δύο συγκεκριμένοι Δήμοι στον Βόρειο Τομέα βγαίνουν από… αριστερά στην κυβέρνηση; Κι αν ναι, μήπως μπορούν να δώσουν το know how και στους υπόλοιπους, μπας και καταφέρουμε -έστω και στα Βόρεια της Αττικής- να χαμηλώσουμε το πλαφόν που έχει επιβληθεί στη διενέργεια των εν λόγω ελέγχων;

***

Οι πολύ μεγάλες ζημιές, ακόμη και κλοπές, που προκλήθηκαν σε σχολεία των Δήμων Παπάγου-Χολαργού και Πεντέλης κατά τη διάρκεια των πρόσφατων καταλήψεων είναι καταδικαστέες χωρίς… αστερίσκους. Εξάλλου, οι φωτογραφίες που βγήκαν στη δημοσιότητα μόνο θλίψη προκαλούν.

Από την άλλη, όμως, δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την απορία για τις σχετικές ανακοινώσεις των δύο δημοτικών αρχών, οι οποίες -με σχεδόν πανομοιότυπη διατύπωση- τονίζουν ότι δεν πρόκειται να διαθέσουν ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα των δημοτών για την αποκατάσταση των ζημιών και θα επιδιώξουν να πληρώσουν γι’ αυτές όσοι τις προκάλεσαν.

Φανταζόμαστε ότι τα βανδαλισμένα σχολεία δεν θα μείνουν ως έχουν μέχρι να αναζητηθούν οι δράστες, βρεθούν, τους απαγγελθούν κατηγορίες, δικαστούν, καταδικασθούν και τους επιβληθούν οι αναλογούσες ποινές. Θα αποκατασταθούν με χρήματα των δημοτών και, μάλλον, οι δημοτικές αρχές εννοούν ότι αν και όταν θα ανευρεθούν οι υπεύθυνοι, θα τους ζητηθεί να καλύψουν τα… σπασμένα.

Πραγματικά αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε πώς θα γίνει αυτό.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet